Camino de Santiago. - Reisverslag uit Pamplona, Spanje van Frans & Carry Gool-Floris - WaarBenJij.nu Camino de Santiago. - Reisverslag uit Pamplona, Spanje van Frans & Carry Gool-Floris - WaarBenJij.nu

Camino de Santiago.

Blijf op de hoogte en volg Frans & Carry

08 April 2015 | Spanje, Pamplona

Na ons vorige bericht zijn we vertrokken naar Palencia en komen op een prachtige camperplaats aan de rand van de oude stad. Als we even naar de VVV gaan voor een plattegrond en wat info lopen we weer bij een processie uit. Met het mooie weer vandaag in een mooie stad heeft het ook nu wel weer wat. De VVV vertelt ons dat er ook hier dagelijks meerdere processies zijn, dus ...........! De volgende dag gaan we de stad verkennen. Een heel mooi oud centrum met als hoogte punten de kathedraal met de naam "de onbekende schoonheid" en het "Cristo del Otero" een Christusbeeld van 20 meter hoog wat de 2e qua hoogte van de wereld zou zijn!
1e paasdag bezoeken we Burgos en zoals we eigenlijk al wel vooraf wisten was het koud, heel koud zelfs in de ochtend. Vooral veroorzaakt door een hele koude wind. (Maar 8 gr brrrr.) Maar gelukkig kwam rond de middag de zon weer te voorschijn en was het toch nog een hele aangename dag. Burgos, je komt binnen in het centrum via de toegangspoort "Arco de Santa Maria" en de stad bezit een heel indrukwekkende kathedraal, zowel van binnen als van buiten prachtig. We waren hier erg van onder de indruk en hebben onze ogen uitgekeken. Verder zien we ook hier weer processies (meer dan 1) en veel pelgrims onderweg naar Santiago die de stad en kathedraal aandoen. Ook heel mooi, zelfs aandoenlijk is de in brons gegoten Santiagopelgrim die op een bankje zit voor de kathedraal. 2e paasdag zijn we in Viana, een dorpje waar de Camino de Santiago ook door heen loopt. V.a de camperplaats zien we de vele pelgrims bepakt en wel aankomen. Het dorpje heeft een mooie oude kern met de oude Santa Maria kerk waar pelgrims op een bankje of terrasje even op adem komen.
Vandaag (woensdag) hebben we Pamplona bezocht. Weer een mooie oude stad waar de pelgrimsroute ook weer dwars door de stad loopt. Ze besteden ook veel aandacht aan de stierenrennen die jaarlijks hier in de maand juli plaatsvinden. De route van de stieren is gemarkeerd en het buskaartje is dan duurder dan normaal net als veel dingen in die periode. Bv de camperplaats is dan 8 euro per dag en de rest van het jaar gratis. Het evenement van het jaar!!!! Vandaag net als de afgelopen dagen strak blauw en zonnig, goed vol te houden ;-)
Morgen gaan we de Pyreneeën over en verblijven nog een weekje in Frankrijk om zo beetje bij beetje richting "home" te gaan.

• 08 April 2015 - 18:04

Janneke :

Nog heel veel plezier in de laatste fase van jullie reis. Geniet er van. Leuk om steeds jullie verhaal te lezen. Groetjes Janneke

• 08 April 2015 - 18:53

Diny:

Wat hebben jullie straks veel te vertellen.Het gaat nu wel korten. Maar misschien is het ook weer leuk om thuis te komen. En wat houdt jullie tegen om na het gras maaien weer snel te vertrekken.

Genieten maar.
    Liefs Diny.

• 08 April 2015 - 19:11

Dirk En Francien :

Wat een indrukwekkende belevenissen en wederom weer veel moois gezien.
    Nog lekker genieten van de laatste weken en dan is het ook weer fijn thuis komen.
    Vooral als je weet, dat je weer kunt vertrekken als het campervirus in je kruipt.

Groetjes Dirk en Ik

• 08 April 2015 - 19:11

Dirk En Francien :

Wat een indrukwekkende belevenissen en wederom weer veel moois gezien.

Groetjes Dirk en Ik

• 08 April 2015 - 19:39

Gaston En Corry:

Zo, dan gaat het op het eindelopen, en als je dan thuis komt dan nog lekker nagenieten van alles wat je gezien hebt. Doe voorzichtig aan dat je deze reis goed kunt afsluiten. En je volgende weer kunt gaan plannen, niet dan . tijd zat.

• 09 April 2015 - 10:17

Jeanne En Harrie:

Wat een belevenissen. Jullie schrijven over de een nog mooiere plaats dan de andere en wij hobbelen in gedachten steeds maar achter jullie aan. Beseffen jullie eigenlijk wel dat jullie zoveel indrukken opdoen dat jullie er thuis straks maar weer een plekje voor zullen moeten zoeken. Soms denk ik wel eens,een paar dagen rusten en genieten van niks doen, zou ook niet verkeerd zijn. Wij hebben inmiddels hier de zon ook over de vloer dus is het weer al wat minder in schril contrast met dat van jullie.
    Geniet nog effe van la Douce France en hopen jullie in goede gezondheid straks weer te ontmoeten.
    Knuffels van ons.

• 09 April 2015 - 12:52

Monique De Theije:

Ik dacht eens even kijken waar ze nu ongeveer zitten :). Wat een verhalen en belevenissen. Leuk om te lezen! veel plezier met de laatste kilometers. Geniet er nog van en wel thuis. Groetjes Monique

• 09 April 2015 - 20:12

Simone:

Al die dorpen en stadjes op weg naar Compostella hebben iets speciaal al is het maar om die pelgrims te zien langskomen . Wij hebben ooit eens in St Jean Pied de Port op een cp gestaan op weg naar de Vuelta . ook een historisch centrum dat een bezoek waard was . Nu nog even door Frankrijk en dan hebben wij voor jullie thuiskomst mooi zacht lenteweer besteld .
    Groetjes
    Jean en Simone

• 10 April 2015 - 16:23

Nelly Kuijsten:

Weer een mooie beschrijving van jullie reis, geniet nog van het laatste stukje.
    Veilige terugreis, eigen bad en bed is straks ook weer fijn.
    gr Nelly

• 12 April 2015 - 22:46

Anneke:

Hai frans
    hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en goede thuiskomst tot dan
    groetjes frank en anneke
Frans & Carry