Van de kust af landinwaarts. - Reisverslag uit Izeda, Portugal van Frans & Carry Gool-Floris - WaarBenJij.nu Van de kust af landinwaarts. - Reisverslag uit Izeda, Portugal van Frans & Carry Gool-Floris - WaarBenJij.nu

Van de kust af landinwaarts.

Blijf op de hoogte en volg Frans & Carry

29 Maart 2015 | Portugal, Izeda

Onze volgende stop was de universiteitsstad Coimbra. Een mooie CP aan het water de Rio Mondego. Om het oude deel, het mooie deel te bezoeken moeten we ook weer heel veel klimmen maar het is zeker ook weer de moeite waard, mooie gebouwen en een prachtig uitzicht. De volgende morgen (donderdag) is een beetje onverwacht triest wakker worden. De lucht zit helemaal dicht en er is miezer grrrrrrrrrr. Onze planning was om Aveiro te gaan bezoeken. Volgens ons boek is dit "het Venetië" van Portugal. Het is een uurtje rijden en wie weet klaart het weer op. Een tegenvaller........het stadje stelde niet veel voor. Een grachtje waar een paar gondels (met motor) in heen en weer varen en het weer wilde ook niet echt beter worden! (12/14gr) Wat we wel zien (gratis wifi) tijdens onze lunch in het mooie winkelcentrum van Aveiro is dat de voorspellingen langs de kust de komende week niet veel goeds beloven. We passen onze planning een beetje aan en strepen Porto van de lijst. (Was de laatste te bezoeken plaats op de Portugallijst) vanaf nu gaan we oostwaarts met meer kans op beter weer, de voorspellingen zien er in ieder geval een stuk beter uit. En die voorspellingen kwamen uit. Vrijdagmorgen wakker worden met een strak blauwe hemel, veel zon en de temp. weer richting de 25gr. We bezoeken Torre de Moncorvo, bekend om de grote amandelproductie. In het voorjaar de overweldigende amandelbloesem (was al uitgebloeid) en de plaatselijke lekkernij zijn de gesuikerde amandelen waar ze erg trots op zijn. Vanmorgen werden we gewekt door de klokken van het kerkje en alle gelovige die met bossen van takken en takjes naar het kerkplein kwamen om het allemaal met veel kerkelijk ceremonieel te laten zegenen. (Palmpasen maar de palmtakken zien er wel wat anders uit)
We zijn blij met de keuze om naar het oosten te schuiven, We genieten weer volop van de zon en de heerlijke temperatuur van gemiddeld 22/25 gr. Volgende stop is Braganca.

• 29 Maart 2015 - 19:22

Lonneke:

Geniet maar van het zonnetje! Hier plenst het al de hele dag en begint het nu ook nog te stormen. Kortom echt herfst!!!

• 29 Maart 2015 - 20:25

Jan & Riny:

Nog steeds lekker aan het genieten !! Heerlijk weertje daar, stiekem een beetje jaloers !!
    Heel veel groeten, tot snel............. Jan & Riny

• 29 Maart 2015 - 21:21

Jeanne En Harrie.:

Ha die bofkonten.
    Wij mogen toch wel ff zeuren als de temperatuur hier niet boven de 10 graden komt!!! Zijn stik jaloers op al dat moois en die warmte. Volgens ons kunnen jullie meteen inschrijven als verslaggevers voor reizen door Spanje en Portugal. Ziet er heel professioneel uit. Met de kaart erbij kunnen we jullie aardig volgen. Staat Santiago de Compostella nog op het verlanglijstje of valt dat weg nu jullie oostwaarts gaan? Coimbra ziet er goed uit maar het is met het bootje in Aveiro ook niet echt sensationeel.
    Ik heb me vandaag en gisteren weer volop bezig gehouden met de familiestamboom en het boek. Schiet niet echt op maar ontdek steeds weer nieuwe dingen.
    Wensen jullie een super vervolg en kijken weer uit naar het volgende verslag.
    Liefs en knuffels van ons.

• 30 Maart 2015 - 13:22

Rian:

Tja, het is het net niet dat Venetië van het noorden op de foto te zien. Blijven jullie maar in de zon en warmte, hier is het niets met het weer.

• 30 Maart 2015 - 20:54

Gaston En Corry:

Ja hier niet veel temelden regen storm alles bij elkaar herfst weer. Jullie fijn heel zonnig weer, dus geniet lekker .
Frans & Carry

Actief sinds 14 Jan. 2015