Houdoe Spanje.
Blijf op de hoogte en volg Frans & Carry
14 April 2017 | Spanje, Jaca
Ook hier kan het koud zijn........1 graad toen we wakker werden vanmorgen brrrrrrrr. We zitten ook best hoog hier op 800 meter hoogte! Maar de zon schijnt en de temp. gaat dan wel heel snel omhoog. We wandelen door het dorp, bezoeken de vvv en zien de mooiste dingen van het dorp. De middag heerlijk in het zonnetje doorgebracht met 23/24 gr prima om vol te houden.
Donderdag 13 april.
Hoera, hoera, hoera, Frans is jarig!!!!!! De camper versierd en veel felicitaties ontvangen waarvoor hartelijk dank.
Weer een stukje verder naar de grens. We zien al snel dat de omgeving groener is onderweg en dat zal wel te maken hebben met minder hoog dus warmer en dus eerder groener. Ook een gebied met veel grote wijnvelden kilometers lang.
We komen aan op een mooie camperplaats in Arguedas. Een leuk stadje en bekend om zijn rotswoningen waar de camperplaats net voor staat. Een mooi uitzicht voor ons en een leuke wandeling langs en in de vroegere rotswoningen. De temperatuur is vandaag weer heel aangenaam en zelfs warm..... 28 gr in de schaduw.
Dat zullen we zeker gaan missen volgende week!
Vrijdag 14 april. Dag 88!
Het laatste stuk Spanje doen we vandaag. Op weg naar Jaca voor onze laatste overnachting in Spanje ongeveer 30 km voor de grens met Frankrijk voordat we richting huis gaan. Het is een prachtig gebied waar we vandaag door rijden. Veel groen, bergen en mooie dalen, wijngaarden, rivieren en grote meren. Of het zo moet zijn..........vandaag met onze gedachten bij de sterfdag van onze pelgrim en natuurlijk ook bij het gezin en de laatste 75 km rijden we op de route Camino de Santiago. We zien de pelgrims lopen en fietsen en die worden door ons bemoedigend toegezwaaid want ze moeten best nog wel heel ver.
We zijn tijdig in Jaca op de camperplaats en in het katholieke Spanje lijkt het of werkelijk niemand werkt in de paasweek en al helemaal niet op Goede vrijdag. De scholen zijn de hele week al vrij, de winkels en bedrijven zijn dicht vandaag, de terrassen zitten vol met dit mooie warme weer (25/28gr) en iedereen bereid zich voor op Pasen. Wij ook, wij gaan het lange paasweekend gebruiken om de laatste ongeveer 1300 kilometer naar huis te rijden. Jullie lezen nog hoe dat weer is om na 3 maanden thuis te zijn!